torsdag 27 maj 2010

Bikinitricket fungerar! Tro på dig själv


Äntligen har jag hittat min radiofavorit efter mycket letande! Den är brrraaaa. Men säkerligen en låt man tröttnar på snabbt. OnrRpeublic - All the right things.

Ju mer jag lär känna mig själv som jag faktiskt gör nu desto bättre mår jag. Självkännedom är viktigt! Tror inte så många har det, mycket för man kanske aldrig riktigt mått kasst eller behövt lära känna sig själv så väl eller för att man helt enkelt inte vågar.

Eftersom jag har haft så himla mycket ledig tid nu så har jag faktiskt vågat mig på att lära känna mig själv. Vissa grejer säger andra och en hel del upptäcker jag själv. Det är inte så himla jätteläskigt. Visst, ibland kanske man kommer på att man är så som man inte vill att andra ska vara och känner sig lite nedstämd. Men det är bara att göra ett val, fortsätta köra på eller att ändra sig lite.

Jag förra sommaren. Rätt stor skillnad mot nu kroppsmässigt (i huvudet med).

I grund och botten tror jag på att de flesta är bra människor. Det är mycket miljö och omgivning som formar oss. Sedan har vi i Sverige så mycket krav på oss, eller rättare sagt så sätter vi dem på oss själva i onödan. Då tror vi inte att vi kan leva upp till de kraven och mår kass. Det finns så många "duktiga flickor" nuförtiden. Jag är/var sådan. Slappna av!

Jag menar, kolla på stranden utomlands! Hur ser inte kvinnorna ut där? Heeeelt au natural, fina, snygga, osminkade, ofta kurviga. De ser också ut att må väldigt bra, de ler och tjoar och skrattar och skiter i vem som spanar in deras gump. Här i Sverige laddar vi upp för bikininojan redan på vintern. Sluta noja! Alla är faktiskt vackra på sina sätt. Alla vill ju vara bruna vanligtsvis så kasta handduken och sola och visa dig!

När jag var sjukskriven från sista året i gymnasiet så åkte jag och min dåvarande pojkvän till Grekland i två veckor på uppvilnings-semester. Jag som då var väldigt sjuk i mina ätstörningar fick faktiskt lite hjälp av att se de grekiska tjejerna smaska godsaker på stranden och vara just sig själva. Deras utstrålning var fantastisk just för deras kroppar mår bra och de är medvetna om hur de ser ut. Kroppskännedom och självkännedom är inte helt fel att ha!

Det hjälper att gå runt lättklädd hemma o se sig själv i speglar eller fönster. Gå i bikini, trosor whatever. Spana in dig själv. Vänj dig. Se dig själv. Och le. Och tänk på hur vacker och fin du är.
Det försöker iallafall jag göra varje dag och det hjälper faktiskt!

3 kommentarer:

Moster Annika sa...

ÄLSKADE Minna vad glad jag blev när jag läste din blogg idag och att du börjar förstå vad det handlar om och att det gör att du mår bättre själv. Det är inget fel i att vara lite rund bara man känner att det är rätt för en själv och skiter i vad andra tycker och framför allt att man trivs själv.

Jätte puss o JÄTTEKRAM från moster Annika

Elin sa...

Håller med! Läste att anledningen till att kvinnor brukar vara mest nöjda med sitt ansikte är att de ser det i spegeln varje dag. Så skulle man spegla sin nakna kropp lite mer skulle man tycka om den också! Jag har börjat tycka bättre om min kropp nu, även om den är "mindre i form" än innan. Undrade varför. Läste detta om att spegla sig naken i en tidning och kom på att jag faktiskt gör det automatiskt varje kväll när jag klär av mig! Sover naken nämligen och varje kväll åker kläderna av - framför spegeln, eftersom det blir så var man än står i mitt lilla rum. Smart va!;)

Janna sa...

Håller med om de sista raderna som fan, stämmer faktiskt!