onsdag 14 maj 2008

Tänk på vad du säger

Har du någonsin tänkt på hur mycket ett ord kan betyda? Hur glad man kan bli, hur ledsen man kan bli eller hur förvånad man kan bli?

Tänk så mycket elände en människa kan skapa för någon annan genom att vara elak, är det inte så grymt onödigt? Lägg energin på något bättre!



Alltid tyckt om savanner. Här är en bild på en!

Imorgon är det Nationella i Eng B, läs och hörförståelse. Hate it!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inte skrivit här på ett tag. En av anledningarna är väl kanske att du inte uppdaterat din blogg så mycket men främst är det nog för att jag inte vetat vad jag skulle skriva.

Hur som hällst så tänkte jag att det kanske var läge att säga något just nu, inte bara för att visa att jag fortfarande lever utan ja... Äh, du (ni) får se!

Först kan jag ju säga att du verkar ha haft bra diciplin som inte satt dig vid datorn (och bloggat) när du haft mycket i skolan (som du skrev här under) utan istället ägnat tiden åt att plugga och jobba med uppgifter som är skolrelaterade. Många poäng till dig.

Sen kan jag fortsätta med att heja på dig när det gäller körning och pluggandet till körkortsteorin. Jag tror du kommer fixa det utan problem. Jag bistår dig gärna om det behövs.

Sen till ämnet; Tänk på vad du säger!
Ja, vem kan göra annat än att hålla med? Min åsikt är; Ingen. Visst kan små groder ibland hoppa ur ens mun och självklart ska man säga vad man tycker. Men varför inte ibland svälja de hårdaste orden och omformulera sig!? Dvs. tänka innan man pratar. Vissa saker man säger behöver dessutom inte ens bli sagda och alla skulle må mycket bättre utan av att höra det. Så ja, varför då inte hålla det för sig själv eller delge dem som man vet är intresserade!? Med andra ord, tänka innan man pratar.

Sedan har vi ju den klicken människor som verkligen kör rakt fram och aldrig aktar sig för någon annan, inte bryr sig om någon annan, inte på något sätt. Varken fysiskt eller psykiskt. Sådanna människor är farliga och man bör akta sig för dem, vilket inte alltid är så lätt, då de tenderar att ha mer än en sida (en god och en ond). Den onda sidan kan komma fram när man minst anar det. "Akta sig för dem" säger kanske några och fnyser. "Jag tänker inte akta mig". Men jag menar inte kliva åt sidan eller "fjäska" för dem så att de talar gott om en. Nä det jag menar är väl att man ska akta sig för deras ord (svårt, jag vet!). Hum, detta är jäkligt invecklat, men det jag menar är (förenklat), lyssna inte på dem för det dem säger är endast sådant som skulle ge dem en fördel. Sådanna personer drar sig inte för att ljuga för att få med sig stora folksamlingar. (Se Hitler, han lyckades få miljontas folk med sig och göra precis som han tyckte. Han lurade dem att tro att det som han sade var rätt, och sedan tänkte de inte närmare på det)...

Jag vet inte om jag kommer ifrån ämnet lite mycket och jag kommer troligen inte orka läsa igenom allt som jag har skrivit sen och se så att allt inte är så invecklat, men i alla fall...

Ord. Dessa sammansättningar av bokstäver utan någon kemisk bindning. Dem kan verkligen få en på topphumör lika snabbt som ner på jorden och lång lång under också.
Om man hör en sak tillräckligt många gånger så tror man på det till slut även om det är en lögn, tyvärr! Därför anser jag det viktigt att man dagligen talar om för sina medmänniskor hur mycket man tycker om dem, hur viktiga de är och hur mycket de betyder för en, så att alla innerst inne vet. Vet att man är bra, att man är fin på många sätt. Och att det finns människor som älskar en. Det är inget man ska ta för givet att "Ja men han vet att jag tycker om honom". Berätta det, alla vill höra det. Så när det någon gång kommer fram någon och säger något elakt (som troligen är en lögn) så vet denhär perosnen att, "nä, så är det inte, jag vet att jag är snygg, att jag är smart och att jag är omtyckt av mina vänner..." och så vidare. Men om man inte hör dessa komplimanger och bekräftelser varje dag, då blir man osäker och till slut så tror man på vad denhär elaka personen säger.

Så därför ber alla som läser detta att: Tala om för dina nära och kära hur mycket de betyder för dig, och hur bra dem är, VARJE DAG!. Det är inte jobbigt och det behöver inte vara något smörigt långt och utdraget och högtidligt tal. Det räcker egentligen med ett litet sms på kanske en mening, ett mail eller en betydande kram.

Till dig Minna vill jag säga att du är fin, du är underbar och älskvärd på MÅNGA sätt. Du är en fantastisk människa. Så om någon säger något dumt/elakt/taskigt som är så himla onödigt så lyssna inte på det. Antagligen kommer det från någon avundsjuk person som skulle vilja ha några av dina egenskaper. Men om du hör det, tar illa vid dig, så ska du veta att jag alltid är ditt stöd. Det är bara att vända/höra av dig till mig så ska jag göra vad jag kan för att hjälpa dig.

Mindy sa...

Tack så väldigt mycket ONE. Du anar inte hur mycket det värmer....