onsdag 28 januari 2009

Matråd från Mindy

Angående polisen som sköt, jag håller fast vid mina åsikter även efter diskussion i skolan.

Läste i Topp Hälsa idag om vikt och sådant och fastnade verkligen för en sak. Det var en tjej som äter 1200 kcal per dag (det är jättelite) och ville gå ned i vikt, men det gick inte. Hon har ätit så i flera år och förstår inte hur hon ska göra. Svaret till henne var att om man vant kroppen vid ett så pass litet energiintag så sjunker ämnesomsättningen avsevärt och gör att det blir till ens "normala" energiförbrukning. Så om hon äter mer går hon direkt upp även om det egentligen är för lite. Så man ska inte lura sin kropp!

Sedan stod det också att om du äter lite på vardagarna och överäter någon gång då och då så är det det bästa sättet att gå upp i vikt på. Vem gör inte så?! Man äter mindre på vardagarna och "unnar sig" på helgen?! Man ska tydligen äta mer om vardagarna och hålla det jämnt så det inte blir en sådan stor skillnad på den sk. överätningen och vardagsrutinerna. Så alla som vardagsbantar och unnar sig på helgen, släng er i väggen! (även jag :()

/Mindy

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag blir inte så förvånad över det du skriver. För om man tänker logiskt så är det ganska självklart. Eftersom kroppen är det smartaste som människan har. Kroppen kan vi använda till bristningsgränsen och vi kan inte alltid förstå den.

Men om vi då tar det vi tror är smartast "hjärnan" där vi bara använder några få procent av vad den kan klara av. Så är det klart kroppen vinner en strid mot hjärnan. Så med det sagt vill jag säga: Man kan inte använda sin hjärna för att lura sin kropp.

En sak till, du är underbar på så många sätt.