tisdag 17 mars 2009

Lite Homotalk

Jag tycker det är en självklarhet att homosexuella ska få adoptera, vem säger att de skulle bli sämre föräldrar än någon annan? Som min lärare smart sa "De homosexuella har varit med om väldigt mycket, fått ansöka om adoption, blivit lämplighetstestade och är väl förberedda. Vem säger att de är sämre föräldrar än någon som råkar bli på smällen på midsommarnatten helt oplanerat?"
Att barnen ska bli homosexuella lättare är bara en myt, man känner ju själv hur man är lagd, ens omgivning påverkar inte det. Det kan jag med ett eget exempel bevisa. Hur kommer det sig att folk förr i tiden, låååångt bak i tiden kunde bli homosexuella när det sågs som en dödssynd? Då var det mycket tabu, heterosexuella par var idealet, hur kunde dem då bli homosexuella när omgivningen var heterosexuell? Just det. Det är inom sig svaret finns, och inte i miljön. Och ifall nu homosexuellas barn skulle bli homosexuella, so what?


Jag medans jag skrev, med ett glas blåbärste

Regnbågsdagis är trams enligt mig. Man är rädd för att barnen ska bli utstötta med två mammor eller två pappor, så då är lösningen att sätta dem ännu mer utpekat på ett annorlunda dagis? Det är väl lättare att dem blir retade om dem senare säger att de gick på regnbågsdagis? Låt dem blandas med dem andra, det är inte något fel på dem och de har lika mycket rättigheter som alla andra på vanliga dagis! Så dumma föräldrar som sätter era barn på regnbågsdagis, ge ditt/dina barn en ärlig chans istället! Utstött kan man bli ändå, man kan vara för finnig, för smal, för fet, komma från utlandet osv, börja inte då med att peka ut era barn med att sätta dem på specialdagis!

Att säga att personer med en annan sexuell läggning än heterosexuell är äckliga, har ett felaktigt beteende osv är korkat, man har ändrat det och säger inte att det är någon sjukdom eller fel. Det är rätt. Man har rätt att vara den man är, precis som den vill sålänge ingen annan blir skadad. Så, ut ur garderoben people!

De som tror att dem förlorar en mamma eller pappa på att ha dubbel uppsättning av det ena könet har ofta men inte alltid fel. Eftersom många adopterade barn som lever med homosexuella föräldrar lever som skilsmässobarn med ena veckan hos papporna, och andra hos mammorna. Kan ju se ut på andra vis också, men jag tror aldrig att man kommer att sakna något av könen då det finns överallt, om inte i närmsta familjen så i släkten!

/Mindy

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag bryr mig personlig inte om att homosexuella föräldrar får adoptera, däremot tycker jag man ska bry sig mer om hur barnet kommer må än vad föräldrarna vill (precis som med regnbågsdagiset).

Sen att homosexuella är äckliga... klart folk får tycka det (jag tycker inte). Precis som att andra får tycka att köttbullar, bajssex eller folk som äter roadkill är äckliga.
Min mening ;).

puss sötis, träffas snart?

Mamma sa...

Du är så klok min lilla flicka.

Mamma

Mindy sa...

Danne: Att tycka att homosexuella är äckliga tycker jag känna rätt passé vid detta laget bara.. Det känns som att det är en grej som bara hänger kvar i vissa som vägrar att ändra åsikt. Och visst, du har en poäng där, man får tycka vad man vill. Men man kan hålla det för sig själv!

Mamma: Puss!

Anonym sa...

Jag förstår inte hur man kan påstå att tycka något beteende är äckligt vore fel. Du tycker väl säkerligen att vissa beteenden är äckliga. Jag tycker folk som har djursex är äckliga. Men detta är mer accepterad åsikt antar jag?

Sen att hålla det för sig själv (vilket det inte handla om?)... det gäller väl alla dumma kommentarer och inte bara om att homosexuella skulle vara äckliga. Vilket leder en till frågan, klarar du ens själv att leva efter detta? Ska man hålla inne alla kommentarer som kan såra någon annan, och vem sätter i så fall upp dessa regler?

Mindy sa...

Eftersom vi har så mycket problem med homosexuella och att de känner sig icke väl till mods pga folk som lägger sådana kommentarer hej vilt så tycker jag nog att man borde hålla det för sig själv ja.

Såklart man sagt någon gliring någon gång men det är aldrig för sent att bättra sig och tänka efter före. Detta var dock inte det jag vill meddela med mitt inlägg utan att jag vill att alla ska kunna känna sig välkomna att komma ut ur garderoben men många håller det för sig själva då folk ska kommentera negativt.

Anonym sa...

Angående det här att det är lättare att de barnen blir homosexuella som har homo-föräldrar; det är inte för att föräldrarna påverkar dem utifrån, utan det är för att ifall den ena av dem är biologisk förälder så finns det risk att det ärvs, eftersom man har påvisat att det är en del i hjärnan hos homosexuella som skiljer sig från heterosexuella (man har tittat på döda människor).

Men om de blir adopterade från helt utomstående så håller jag med om att det inte finns risk att homosexualiteten "smittar av sig".

Mindy sa...

Fast varför det ska kallas en risk att dem ärver det vet jag inte, det spelar i mina ögon ingen roll om deras barn har lättare att bli homosexuella. Det enda är ju att fortplantningen till slut skulle få sig en smäll men det tror jag verkligen inte kommer att bli några problem i framtiden!

Anonym sa...

Jag tycker ju dock inte att homosexualitet och djursex är samma sak. Homosexualitet handlar om kärlek mellan två människor och vad är vackrare än två människor som verkligen älskar varandra? Jag tror knappast att det är det största problemet vi har här i världen. Djursex däremot är sex med någon, ja djur är individer, som inte kan säga vad den tycker om situationen. Det är våldtäkt.

Jag tycker inte det är särskilt fräscht att äta bajs heller, jag skulle inte vilja göra det, däremot kanske vissa tycker om det och visst det kan de väl få göra bara de inte tvingar mig att göra det.

Var och en har rätt till sin egen tro sålänge man inte skadar någon annan.

Ny forskning visar dessutom att homosexualitet finns inom de flesta djurarter också. Finns att läsa om i Illustrerad Vetenskap nr 5.

För övrigt hoppas jag att du snart ska må bättre, även om det kanske känns som en omöjlig tanke just nu när alltid verkar så svart. Det är alltid som mörkast innan solen går upp. <3
// Hanne

Anonym sa...

*Djursex som i tidelag då, inte djursex som sex mellan två sköldpaddor t.ex. X)

Anonym sa...

Om man är rädd för att barn ska påverkas av sina föreldrar så är det ganske korkat. Det är sant att man får en uppfattning och ser upp till sina föreldrar som förebilder. Men dom riktiga förebilderna är lärare och dom vuxna som lär en saker.

Som exempel, en granne som är lite äldre och som tar hand om en ibland. Men mest är det lärare i skolan eftersom dom omgås man fler timmar med. Det är bara på helgen som föreldrar hinner med och har vaken tid med sina barn.

Så att homosexuella föreldrar skulle vara så farligt som dom får det att låta är korkat.

Så rock on till alla homosexuella som vill uppfustra barn och alla andra också så klart.

Mindy sa...

Hanne: <3

Mindy sa...

Fast.. Kycklingen. Föräldrarna gör väldigt mycket för sina barn, de är verkliga förebilder. Det är även lärare, släkt och andra äldre som är i ens närhet under uppväxten. Man formas av de som finns omkring en samtidigt som miljön gör sitt.