tisdag 13 november 2007

Skön kommentar Linn!

Ur en konversation med Linn på MSN,

Linn säger:
hahaha
varför heter han axe?
Linn säger:
det är ju som den deodoranten
hahhaa


10 kommentarer:

Goth sa...

Haha såå gammal =p

Axe sa...

:'(

Nej, detta är faktiskt lite intressant. Jag har lite smått för mig att vi började med det före deon blev "populär". Kroksbäckarna skänkte mig det smeknamnet runt mellanstadiet skulle jag tro, och det har inget med deon att göra. Vi hade bara en grej där vi förkortade varandras namn till en stavelse.
Mo, Axe, Mart (Henk o Bob fungerade inte lika bra.) Vad säger du, Goth, var vi medvetna om varumärkesintrånget vid uppkomsten?

Goth sa...

Jo nu ska ni få höra barn *säger Goth samtidigt med att han kliar sig i skägget och puffar lite på pipan* =p

Nu är det så att det kommer ett stadie i ens liv som kallas för "fjortis-stadiet". Detta är ett naturligt fenomen som grundar sig i människors mognadsprocess. Alla genomgår stadiet men de flesta förnekar det. Förnekelsen är ett tecken på att man inte är självsäker som vågar stå för sina saker. Utan man löjliggör saker istället, man kanske till och med börjar efterlikna "trendiga"/ populära människor. Detta är en del av definitionen till fjortisstadiet.

Det som hände på Kroksbäck var att man i sin mognadsprocess började känna sig mer vuxen. Detta medförde att ens horisonter plötsligt förflyttades längre bort och det skedde en form för internationalisering inom oss.
Hiphop-kulturen som genomsyrar Kroksbäck kom till vårt medvetna i en allt högre grad. Detta var en populär genre med ursprung i ett populärt land, USA.
Inom hiphop-kulturen i USA var det vanligt med att förkorta namn (t.ex Puff-Daddy blev till P-Diddy & Jennifer Lopez blev J-Lo*). Då hiphop-artisterna var stora förebilder skulle vi såklart inte vara sämre. Vi förkortade våra namn. Våra intryck och vår lust till att förkorta våra namn var förmodligen i vårt undermedvetna som en del av fjortis-stadiet som även den är undermedveten.

Det var inte bara Axel som blev till Axe, utan många förkortade sina namn. Så förmodligen var det inte Axe-deon som inspirerade Axel till att kalla sig Axe.

En annan faktor som talar för att Axel inte härmade deon är att vi inte hade kommit så långt i mognadsprocessen så att vi brydde oss sådär jättemycket om vårt utseende etc. Med det menar jag att flera av oss inte visste vad "Axe-deodorant" var för något.

Sammanfattning: Smeknamnet Axe kom inte nödvändigtvis före deodoranten. Men det finns med största sannolikhet inte något samband mellan dessa två. Det var kanske snarare en slump.


*Det finns en chans att just P-Diddy och J-Lo ändrade sina namn vid en annan tid. Jag använde dem bara som exempel för att understryka min poäng.

Take Care!

Axe sa...

Japp, det var det jag trodde. Fint inlägg ;)

Anonym sa...

Jag kommer ändå alltid att förknippa Axe med deodoranten.

Anonym sa...

Haha, så bra, då vet jag nu, tack!

Axe sa...

F.ö. känner jag mig hedrad. Jag har inte bara fått ett inlägg på the Mighty Mindy Blog tillägnat mig, utan även agerat samtalsämne på MSN :P

Mindy sa...

Passa på & njut så länge det varar ;P

Anonym sa...

Linslus axel :P vill bara poängtera att man (i alla fall i mitt fall m.f.) använde deo i mellanstadiet, micke puffar på sin pipa och kliar sig i arslet, kommer ihåg när jag och en kille som hette Pontus (välkänd slagskämpe från dammfris glory days :P) diskuterade saken efter gympan. Saken är den att pontus tvångs för flyttades i början på 5:an så alltså var det vanligt med axe redan då. Jag menar dock inte att axel skulle tagit namnet ändå.
Ps. för att slippa frågor om varför Pontus blev tvångs förflyttaf kan det nämnas att han hotade en lärare med en spetigt föremål och blev avstängd och skickad till arlöv om jag inte mins fel. Riktigt trevlig snubbe Cya Micke

Anonym sa...

Axe var kännt när JAG gick på mellanstadiet :O början av 90-talet.