måndag 8 september 2008

Sjal

Trevlig dag i synagogan. Gillar judendomen och judar, funderade lite på att konvertera. Nackdelar är att det tar några år innan man är klar och att man inte får dricka mjölk med kött eller äta fläskkött. Lite jobbigt. Gillar deras högtider, särskilt hanukkah :) Babe körde mig & Malin dit imorse efter en övernattning här.
Känner mig alldeles sprallig och lycklig i skrivande stund. Anar nog vad det är men är ändå lite osäker på exakt vad som gör mig såhär glad. Fick en present av min gudmor idag eftersom min dopdag är. En fin grön sjal var det, blev jätteglad! Hade tänkt köpa upp mig på lite mysgrejer som sjalar så det var verkligen en kanonpresent!

Min fina nya sjal

Betalat en räkning idag också, vuxen som jag är. Börjat plugga också, bra av mig! Samhällskunskapen avklarad, håller just nu på med psykologen men tankefällor bortsett från bloggandet. Ville bara uppdatera en liten snabbis! Skriver nog sen ikväll igen! Är ledig imorgon så jag måste fundera ut vad jag ska förgylla min dag med :)

/Mindy

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej!
Roligt att du gillar judendom!
Jag har själv praktiserat judendom i tre år. Hag tycker inte det är ett dugg jobbigt att inte äta fläskkött och hålla de andra kosher-reglerna. Att praktisera direktiven i Torah är väldigt meningsfullt!!

Det går att bevisa med formell logik baserat på vetenskapliga premisser [ingen pseudo-vetenskap] -existensen av en Skapare och att Dennes Instruktioner finns i Torah samt att Dennes syfte med mänskligheten är att de ska praktisera de Instruktionerna. [Klicka på denna länk för bevis: Länk

Således, vi lever inte här av en slump och det är väldigt vist att praktisera direktiven i Torah.

Anders Branderud